Rotterdam staat bekend om een echte havenstad met de mooiste architectuur en is dus zeker een bezoekje waard voor een dagtripje. Van de gezelligste winkelstraten, zoals de welbekende koopgoot tot aan de lekkerste lunchplekjes. Doordat ik onwijs veel in Rotterdam te vinden ben, heb ik bij al super veel plekjes gegeten. Mocht je dus nog opzoek zijn naar een gezellige lunchlek voor een hapje of een drankje, heb ik mijn favorieten speciaal voor jullie op een rijtje gezet.


1. Aloha

Aloha bar is gevestigd op een heel leuk plekje aan het water. Aloha is gevestigd in het oude bekende Tropicana, waarbij de heerlijke tropische vibe nog centraal staat. Of je er nu komt voor een lunch, borrel of diner. Aloha is altijd gezellig en serveert gerechten, die je niet snel ergens anders zal vinden. Denk hierbij aan de lekkerste falafel van Rotterdam of geniet van de zonsondergang aan het water met een heerlijke cocktail. Ook heeft Aloha speciaal voor alle kids een menu opgesteld, zodat jullie met z’n alle heerlijk kunnen smullen.

2. Gracy’s 010

Gracy’s is te vinden op schouwburgplein, dus is heel makkelijk bereikbaar. Dompel jezelf onder in een typisch Amerikaans milkshake restaurant met de lekkerste burgers van heel Rotterdam. Van de tofste milkshakes in alle kleuren tot aan de lekkerste appetizers. Alleen de inrichting is er al geweldig en het eten is ook helemaal niet duur. Een hele leuke tip waar je onder het genot van de muziek uit de film ‘Grease’ heerlijk kan eten. Ook hebben ze er de perfecte bioscoop deal, waarbij je na het eten lekker kan uitbuiken tijdens een leuke film.

3. Sands, cakes & bubbles

Alleen de naam is al te leuk! Ze verkopen er heerlijke homemade lemonade, wat de naam al eigenlijk verklapt natuurlijk. Daarnaast kan je er ook heel goed eten. Zo hebben ze er allerlei soorten tosti’s maar natuurlijk ook allerlei verschillende cakes. Van een heerlijke cinnamon smaak tot aan een verslavende red velvet cake met caramel. Een heel leuk tentje om lekker bij te kletsen met je vriendinnen onder het genot van leuke muziek en heerlijke kleine hapjes. Pas maar op dat je jezelf niet misselijk eet van al die lekkere stukjes cake.

4. Supermercado

Nog zo’n typisch restaurantje met een Amerikaanse vibe is Supermercado. Supermercado is een heerlijke cocktailbar, waar je ook lekker kan eten. Van de vrolijkste taco’s tot aan een overheerlijke burrito bowl aan toe. Ook heel leuk om heen te gaan met kids, die heerlijk kunnen genieten en spelen in de ‘mini mercado’. Zo is er voor iedereen wel wat leuks en lekkers te vinden. Net zoals bovenstaande hotspots heeft ook Supermercado een heel leuk interieur in een heerlijke streetstyle vibe.

5. Healthful

De oude haven van Rotterdam is een echte hotspot, die je gezien moet hebben vol met gezelligheid. Mocht je opzoek zijn naar een heerlijk vegan restaurantje hier in de buurt, dan is Healthful Rotterdam een hele leuke tip. Zo staan er tientallen lekkere gerechten op de kaart, die ook nog eens heel mooi geserveerd worden. Van de lekkerste bowls tot aan heerlijke wentelteefjes en pancakes aan toe. Ook zijn er zelfs verschillende vegan burgers verkrijgbaar. Een echte aanrader dus!

6. Lot & Daan

Net zoals Healthful is Lot & Daan ook gevestigd in de oude haven van Rotterdam. Een lief klein zaakje met heerlijke hangstoelen, waarin je lekker kan genieten van een ontbijtje, lunch of zelf een high tea. Ook worden er regelmatig leuke events gehouden, zoals de Hoge hakken bubbels bingo. Maar je kan er ook zeker hele leuke Instagram waardige foto’s maken met prachtige achtergronden en een hele leuke roze muur, die het helemaal af maakt. Een hele leuk tip mocht je opzoek zijn naar een lekker restaurantje voor kleine hapjes en sapjes.

Lot of love,

Melissa