Het is niet alleen de hoofdstad van ons kleine landje, maar ook een van mijn favoriete steden om lekker in rond te dwalen. We hebben het natuurlijk over het prachtige Amsterdam.

Van de mooie grachtenpandjes tot aan de veel te gezellige Jordaan. Er is zo altijd wel wat leuks te doen. Zelf ben ik vaak in Amsterdam te vinden en hieronder deel ik mijn leuke hotspotjes, die echt een bezoekje waard zijn!


1. Mama Kelly

Met de quote ‘Life is better in pink’ is Mama Kelly een van mijn favoriete plekjes om lekker te eten. Letterlijk alles, maar ook echt alles is roze. Van de tafeltjes tot aan de bar en zo ook de muren. Dat is toch te leuk? Zeker een hele leuke locatie, mocht je opzoek zijn naar een toffe Instagram spot. Je kan er zowel lunchen als avondeten, waar je vooral kip en kreeft op de kaarten zal zien verschijnen. Een hele gezellige hotspot met een te leuke inrichting!

2. De drie graefjes

De drie graefjes staat bekend om de heerlijke taarten, die erg instaproof zijn. Elk stukje taart is onwijs mooi gemaakt met de leukste kleurtjes. Ook kan je er genieten van een lekkere smoothie in verschillende smaken. Ga jij voor bijvoorbeeld voor bosbessen of laat je je verrassen door de heerlijke dagsmoothie? Daarnaast hebben ze allerlei verschillende broodjes, waar je je lunch goed mee kunt vullen. Is het lekker weer? Neem dan plaats op het gezellige dakterras. En mocht je er ooit komen met veel trek, dan is de red velvet cake een echte aanrader…

3. Corner bakery

The Corner Bakery heeft meerdere vestigingen in Amsterdam en is echt een heel leuk plekje om lekker te ontbijten of te lunchen. Van de lekkerste bowls tot aan de meest kleurrijke milkshakes. Wat ik zelf heel tof vind aan The Corner Bakery is dat al het behang in allerlei printjes en kleurtjes is wat het leuke tentje echt helemaal af maakt. Zelf vind ik het filiaal op Oud-West het leukste! Een echte aanrader mocht je opzoek zijn naar een leuk tentje met lekkere kleine en diverse hapjes.

4. Pluk Amsterdam

Nog zo’n leuk zaakje in Amsterdam is Pluk. Dit is net zoals The Corner Bakery een heerlijk plekje waar je lekker kunt ontbijten en lunchen. Van de leukste taartjes tot aan een prachtige Unicorn-bowl. Er is genoeg variatie en voor iedereen zit er wel wat lekkers tussen. Naast dat Pluk hele lekker hapjes heeft, heeft het ook nog eens een klein gedeelte waar je de leukste accessoires kan kopen. Zo weet je zeker dat je alle vrolijkheid mee naar huis neemt!

5. Sticky fingers

Ook een van mijn favoriete, die zeker niet mag missen in dit lijstje is Sticky Fingers. Een leuk zaakje met lieve roze kleurtjes en de lekkerste koffies. Naast de talloze warme drankjes heeft Sticky Fingers ook nog een ruim aanbod aan verschillende bites, wat de naam natuurlijk al stiekem zegt. Van lekkere zelfgemaakte chocoladekoekjes tot aan de meest leuke gebakjes. Een hele leuke optie om te overwegen dus, mocht je opzoek zijn naar een leuk tentje in het prachtige Amsterdam.

Love,

Melissa